facebook

Домашнє вино з будь-якого варення замінить вам магазинний алкоголь: готово вже за три тижні

Домашнє вино зазвичай готують з винограду, але є і простіший спосіб – можна спробувати приготувати алкогольний напій на основі практично будь-якого варення.



Інгредієнти:

Варення (будь-яке) – 0,5 л
Рис – 1 жменя
Дріжджі – на кінчику ножа

Приготування:

У 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі і кип’ячену, остигнула воду по “плечики” банки, рис, дріжджі. Натягуємо на банку медичну рукавичку і зав’язуємо її (можна скористатися більш сучасним приладом – гідрозатвором, який можна купити в магазині). Ми залишаємо банку при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Через кілька днів рукавичка підніметься і надуется. Коли рукавичка здується – вино вже готове. Проціджуємо рідину через кілька шарів марлі і його вже можна вживати.

Якщо Ви збираєтеся довго зберігати вино, то варто його “закріпити”, додавши чарку спирту або дві чарки горілки.

Авжеж. за своїм ароматичним і смаковим профілем цей напій не дуже схожий на вино з винограду, але може стати цікавим його замінником.

Читайте також:  Паски на топленому молоці: унікальний рецепт випічки до Великодня по-олександрійськи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.