facebook

Ляшко – про можливість третьої хвилі пандемії: коронавірус продовжує набирати агресивності

У Міністерстві охорони здоров’я України очікують, що після зростання кількості хворих на COVID-19 вірус піде на спад. При цьому вплинути на цей процес можуть змінні, що стосуються самого вірусу, зокрема агресивні нові штами коронавірусу.

Ляшко – про можливість третьої хвилі пандемії: коронавірус продовжує набирати агресивності


Найбільш небезпечним із них є “британський”. Про це в четвер, 11 березня, в ефірі ТСН заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Це ми бачимо сьогодні, що зростання відбулось, наші прогнози, на жаль, також справдились. Хотілося б, щоб цього зростання не було. Але що буде далі? Далі буде, потенційно ми розраховуємо на зменшення кількості випадків, але є декілька змінних, які можуть повпливати на цей процес. Ці змінні стосуються самого вірусу… Вірус продовжує набирати агресивності”, – сказав Ляшко.

Раніше стало відомо, що штам коронавірусу, вперше виявлений у Великобританії, на 64% більш смертоносний за інші. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Ексетерським університетом.

Заступник глави МОЗ пояснив, що треба робити українцям, аби підготуватися до третьої хвилі коронавірусу. Він наголосив на важливості вакцинації та дотримання карантинних заходів, аби запобігти введенню нового локдауну.

“До чого готуватись. Щоб не доводилось готуватись, треба дотримуватись протиепідемічних норм, які чітко встановлені постановою Кабінету міністрів України про карантин. Ми маємо сьогодні чотири області, які входять до “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Там карантин повинен бути жорсткіший. Такий, наприклад, як був під час зимового карантину… Це дасть змогу запобігти поширенню коронавірусної хвороби і стримати будь-яку мутацію будь-якого штаму коронавірусу і запобігти введенню нами жорсткого локдауну на території всієї країни”, – розповів санітарний лікар.

Нагадаємо, у Національній академії наук України спрогнозували, як буде розвиватися пандемія коронавірусу в Україні в найближчі два тижні. Стало відомо, де очікується найбільша кількість хворих.

Читайте також:  Вeчiрнiй iнсaйд! Прeзuдeнт у вeлuкiй нeбeзпeцi: прaвдa cплuвлa нa пoвeрхню, рaхyнoк йде на гoдuнu

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.