facebook

Зеленська розповіла, куди поділася її скандальна жовта сукня

Перша леді України Олена Зеленська розповіла, що свою скандальну жовту сукню з прийому імператора Японії Нарухіто вона віддала на благодійний аукціон, гроші з якого пішли на придбання обладнання для онкохворих дітей.



Так, дружину президента запросили на аукціон, мета якого була зібрати кошти. Тому саме завдяки тому, що сукня жінки набрала таку популярність, вона і допомогла дітям. Про це Зеленська повідомила на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”, передає “Укрінформ”.

За словами першої леді, у 2019 році вона одягнула на церемонію жовто-лимонне вбрання від дизайнера Івана Фролова.

Зеленська заявила, що в Японії її зовнішній вигляд отримав багато позитивних відгуків, але в Україні стали обговорювати, що нібито вона образила монарха кольором своєї сукні. Тоді критики аргументували це тим, що жовтий колір – виключно колір імператорської сім’ї і його заборонено ще кому-небудь носити.

Дружина Зеленського додала, що світлий лимонний відтінок сукні і темний жовтий колір імператорської сім’ї – це абсолютно різні відтінки для японців. Крім того, заборона на одяг жовтого кольору в Японії діяла ще в VIII або XV століть.

Читайте також:  Надвірнянським ліцеїстам провели екскурсію франківською пожежно-рятувальною частиною №1

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.