facebook

Кабмін затвердив нові правила у донорстві крові

Рішення ухвалили під час засідання 10 березня. Оновлена форма посвідчення передбачає внесення відомості щодо кількості донацій крові та плазми, відомостей щодо кількості компонентів крові.



 

Посвідчення донора – це документ, який засвідчує статус донора крові або компонентів крові. В посвідченні фіксуються: особисті дані донора, кількість та об’єм здач, тип донації, а також місце здачі крові.

Згідно з документом, посвідчення видається не раніше ніж через шість місяців після першої заготівлі крові або компонентів крові та після повторного медичного обстеження. В останнє входить аналіз крові чи її компонентів на наявність інфекцій, що передаються трансфузійним шляхом.

У разі виявлення таких інфекцій громадянин не може бути донором і посвідчення йому не видається.

Для отримання посвідчення потрібно: через пів року після здачі крові звернутися в реєстратуру лікарні або центру з паспортом та фото 3х4. Посвідчення виготовляють за кілька днів.

Донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Читайте також:  Христина Соловій зібрала аншлаг у Франківському драмтеатрі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.