facebook

В американському виданні вийшов огляд про український танк-амфібію Storm

Американське видання Motor1 написало про український танк-амфібію Highland Systems Storm, що представили на виставці IDEX Defense Expo в Абу-Дабі.

Про це пише АвтоЦентр.

Бронемашину Storm розробили за проєктом українця Олександра Кузнєцова. Транспортний засіб привернув багато уваги на виставці в ОАЕ.

Видання пише, що БТР викликає більше, ніж трепетні відчуття. Це цілком зрозуміло — незвичайний гусеничний бронетранспортер буквально не має аналогів.

За словами творця, це перший у світі гібридний багатофункціональний броньований автомобіль, що працює на електродвигуні і здатний плавати. Електрична силова установка об’єднана з дизельним двигуном, який виступає в ролі генератора для підзарядки батарей.



Залежно від режиму експлуатації, Storm здатний працювати без зупинки від 18 до 36 годин. Максимальна швидкість на піску — 140 км/год, на воді – 30 км/год (здатний витримувати хвилі висотою до 1,5 м). 8-тонний транспортний засіб має вантажопідйомність 2 тонни. БМП Storm від Highland Systems захищений від СВП, балістичної зброї і мін, оснащений системою дистанційного керування.

Інтер’єр має світле оздоблення і додає настрою, у салоні встановлено комфортні крісла, невелике кермо і кілька моніторів, які крім іншого виводять зображення з зовнішніх камер.

Автори Storm передусім позиціонують свій бронетранспортер-амфібію як машину для перекидання десанту, доставки вантажів, забезпечення медичної допомоги і загалом роботи у важких умовах. Щось підказує, що приватний сектор цей БМП також зацікавить в якості дорогої іграшки для вихідних в тих же пісках ОАЕ. Ціни поки що невідомі.

Читайте також:  Провідники взяли "зайця": з'явилися деталі побиття жінки в потязі Маріуполь-Київ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.