facebook

Уряд посилив обмеження для “червоної” зони карантину: що зміниться на Івано-Франківщині

Нові обмеження стосуються перевезення пасажирів у регіонах.

Кабінет Міністрів посилив обмеження для “червоної” карантинної зони.



Нові обмеження стосуються перевезення пасажирів у регіонах, у яких діють найсуворіші обмеження. Наразі це Буковина, Прикарпаття, Закарпаття і Житомирська області. У цих областях відтепер забороняється перевезення пасажирів регулярними та нерегулярними рейсами, окрім транзитних.

Утім, перевозити людей можна легковими автомобілями, але у салоні має бути не більше п’яти пасажирів – це разом із водієм. Здійснювати перевезення можна службовим або орендованим транспортом, але лише на місцях для сидіння. Зазначається, що водночас про маршрут треба повідомити Національну поліцію.

Крім того, возити пасажирів дозволено і спеціалізованими залізничними рейсами внутрішнього сполучення, але вони мають були погоджені із Міністерствами охорони здоров’я та Мінінфраструктури. На приміські спецзалізничні маршрути має дати дозвіл обласна державна адміністрація.

Слід зауважити, що жорсткий карантин “червоної” зони передбачає, що будуть зачинені непродовольчі магазини, фітнес-центри та розважальні заклади. Навчальні заклади перевели на дистанційну освіту. Заборонено проведення масових заходів. Працюватимуть банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки, всі продовольчі магазини.

Нагадаємо, від середи, 24 лютого, Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей на зони за рівнем коронавірусної небезпеки. Базовою була “жовта” зона. Якщо у якійсь із зон погіршиться епідеміологічна ситуація, то місцева влада повинна вжити необхідних заходів з метою недопущення погіршення захворюваності. Зокрема, якщо один із показників “жовтої” зони, буде перевищений, то регіон перейде до “помаранчевого” рівня.

Читайте також:  Вбивство на Прикарпатті: тіло 33-річного чоловіка знайшли рідні (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.