facebook

У Генштабі заперечили створення “ЛГБТ-підрозділів”

У мережі з’явилася інформація про створення в Збройних силах ЛГБТ-підрозділу. У Генштабі ЗСУ цю інформацію спростували. Крім того, тут акцентували, що хтось таким чином намагається розігнати зраду у суспільстві.
Про це повідомляє 24 канал.

Інформацію про ЛГБТ-підрозділ у ЗСУ оприлюднила низка ЗМІ. Усі вони посилаються на фейсбук-спільноту “Військові ЛГБТ та наші союзники” та їхній відповідний допис.

Що саме повідомляли про ЛГБТ-підрозділ у ЗСУ


Об’єднання “Українські ЛГБТ військові за рівні права” запрошує охочих ЛГБ-людей, військових, фахівців, а також дружніх до руху осіб начебто підписати контракт із однією з мотопіхотних частин Збройних сил України. Про яку саме частину мовиться – інформації немає. Крім того, у спільноті наголосили, що дані усіх вищевказаних людей розголошувати не будуть.

Після бойового злагодження підрозділ виконуватиме завдання безпосередньо на лінії зіткнення. Завдання потребуватимуть професійних навичок і інтелектуальних здібностей – перш ніж приступити до служби кожен боєць пройде співбесіду з командиром, згодом – відповідний вишкіл та отримає державну сертифікацію,
– мовиться у дописі.

Як на це відреагували у Генштабі ЗСУ

Речник Генштабу Богдан Сеник передусім вказав на російське походження спільноти “Військові ЛГБТ та наші союзники”. Зокрема, на їхньому сайті можна побачити, що він розміщується на серверах у Росії, конкретніше – в Москві. На цей момент також вказали у Спілці ветеранів війни з Росією.

“Такі речі створюють спеціально для розгону зради. А дехто поширює цю ахінею з метою дискредитації української армії та Збройних сил”, – наголосив Сеник.

На завершення речник Генштабу зауважив, що такими спільнотами мають займатися компетентні органи, зокрема Служба безпеки. І саме вони мають з’ясувати, що це за люди.

Читайте також:  Суд повернув справу Коцаби на повторну апеляцію. Його вивели через задній вхід суду (фото)

“Ми лише мали змогу подивитися поверхнево. Але одразу зрозуміли, з ким маємо справу”, – підсумував Сеник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.