facebook

Українці забудуть про коронавірус: медик назвав термін

У разі організації масштабної вакцинації від коронавірусу в Україні проблема COVID-19 може практично зникнути вже у вересні.

Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив лікар-імунолог Борис Донськой. “У мене є сподівання, що наприкінці травня – на початку червня стрімко знизиться кількість інфікованих”, – додав він.

Медик оцінив процес набуття українцями колективного імунітету, враховуючи дані захворюваності по місту Києву. “Зважаючи, що ми маємо за різними обстеженнями, зроблених у місті Києві, серед активних киян, які працюють, рівень тих, хто вже перехворів, більш ніж 40%”.

Так, якщо імунітет набуватиметься такими ж темпами, необхідний поріг захисту суспільства буде досягнутий досить швидко. “До літа ми дотягнемо до певного прошарку, який вже почне формувати колективний імунітет”, – спрогнозував Донськой.

“Якщо ми за літо проведемо активну кампанію вакцинації, особливо серед груп ризику, то ми у вересні можемо про нього навіть не згадати. Але це якщо ми будемо логічно і раціонально робити щеплення саме тим, кому це потрібно”, – наголосив медик.

Він припустив, що й надалі ймовірні окремі спалахи хвороби, але вони вже не будуть масштабними. “Можливо, у вересні й далі будуть якісь спалахи, але, найімовірніше, це будуть якісь локальні, регіональні спалахи в популяціях, серед яких залишився великий відсоток людей, які ані перехворіли, ані були вакциновані”, – пояснив лікар.

Читайте також:  SARS-CoV-2 в Італії: заражений кожен шостий з протестованих

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.