facebook

Українці, постраждалі в ДТП з автобусом у Польщі, розповіли про момент аварії

Двоє українців, які вижили в ДТП з автобусом у Польщі 6 березня, розповіли про момент аварії.

Як йдеться в сюжеті ТСН, транспортний засіб кидало зліва направо, аж поки він не перекинувся (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Так, зокрема, свідок ДТП Олексій Кріт зазначив, що був останнім, хто сів в автобус. Він обрав для себе місце позаду, що, можливо, і врятувало йому життя.

“Ми їхали, й автобус почало праворуч-ліворуч кидати. Я пам’ятаю, як ми перевернулися на правий бік і просто нас несло по асфальту, а потім був удар – усе. Біля мене сіли хлопець із дівчиною. Дівчина була тут зі мною в готелі, а хлопець поламав хребет, ноги, дуже страшно”, – поділився спогадами чоловік.

Щодо можливих причин аварії – він лише зазначив, що з транспортним засобом відбувалося щось дивне.

“Автобус поводився неправильно, тобто, були такі якісь незрозумілі маневри водія. Виникає думка – можливо, водій трохи дрімав, а, можливо, технічний стан. Найпевніше, це технічний стан”, – зазначив Кріт.

Інший свідок Володимир Слетинський розповів, що з пасажирами відбувалося після трагедії.

“Заселили нас до готелю, ну, це не готель, а гуртожиток учбовий, приїхали до поліції, чекаємо наші речі, вантажимося в автобус і їдемо до України. Нас 15 осіб, тому що кілька людей лежать в лікарні з важкими травмами”, – повідомив він.

Крім того, в сюжеті повідомляється, що кілька громадян, які отримали легкі травми і могли б поїхати додому, мають у Польщі родичів і поки вирішили там залишитися.

Також українські консули повідомили, що постраждалі внаслідок ДТП українці перебувають у 6 шпиталях Польщі. Найбільше – у містах Ярославі і Перемишлі.

Читайте також:  Вона доторкнулася саме до цього дерева: на Сумщині померла 5-річна дівчинка від страшної хвороби, прочитайте, щоб врятувати своїх дітей

Відомо, що алкоголю в крові водіїв автобуса не виявлено.

Польська прокуратура допитала другого водія українського автобуса, який на момент аварії не був за кермом, повідомило польське агентство WNP. Заступниця районного прокурора Перемишля Беата Старзецка зазначила, що необхідно перевірити частину наданої водієм автобусу інформації. Однак наразі прокуратура не надає детальної інформації про допит та ДТП.

Зазначається, що водій, який перебував за кермом автобуса під час аварії, зараз у лікарні.

Нагадаємо, 6 березня поблизу польського міста Кашице сталася ДТП з рейсовим автобусом Познань-Херсон. П’ять громадян України загинули, 35 отримали поранення. Автомобіль ударився об поруччя на виїзді з міста, скотився з насипу і впав у рівчак.

В автобусі перебували 57 українців, зокрема і двоє водіїв, 35 із них госпіталізували.

Наразі автобус із 26-ма українцями виїхав із польського міста Ярослав до Херсону. Багато з них мають травми і переломи, але транспортабельні і продовжать лікування вдома. На кордоні українців чекатимуть швидкі – на випадок потреби у наданні допомоги. Львівською областю автобус супроводжуватимуть автомобілі Нацполіції і карета швидкої допомоги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.