facebook

У посилці з Британії митники виявили діамантовий хрестик замість біжутерії

Співробітники Київської митниці виявили у бандеролі з Великої Британії хрест від бренду Theo Fennell, інкрустований трьома сотнями діамантів та рубінів.
Про це повідомили на сторінці Київської митниці у Фейсбуці.

Як зазначається, посилка прямувала з англійського графства Кент до Одеси.

“В цьому міжнародному експресвідправленні, яке прямувало з англійського графства Кент до української Одеси, згідно з декларацією, мала знаходитися «вживана біжутерія» вартістю 57 англійських фунтів стерлінгів.

Однак у митників, з огляду на наявність логотипу на виробі, закрався сумнів в тому, що виявлена прикраса – ланцюжок з хрестиком, оздоблені 286-ма камінцями – лише імітація коштовності, тому було вирішено скерувати її на експертизу, – йдеться у повідомленні.



Митники зазначили, що справжня вартість ювелірного виробу сягає 4200 англійських фунтів стерлінгів, що у сімдесят три рази перевищує заявлені 57 фунтів стерлінгів.

Співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Ювелірну прикрасу, вартість якої становить майже 160 тисяч у гривневому еквіваленті, вилучено.

Також митники зазначили, що прикраса знаходилась у звичайній коробочці без розпізнавальних знаків, а брендовий футляр прямував окремим відправленням на адресу цього ж отримувача.

Читайте також:  Конфлікт між батьком та сином закінчився смертю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.