facebook

В Італії схвалений препарат, який продовжує життя онкопацієнтів

Множинна мієлома – це рак крові, яким щороку в Італії страждає понад 5700 людей, більшість з яких старші за 65 років, проте не всі вони можуть перенести трансплантацію стовбурових клітин.



Для таких пацієнтів, затверджене нове лікування Італійським агентством з лікарських засобів (Aifa), повідомляє Corriere della Sera.

Aifa надає препарат даратумумаб для поточного лікування, заснованого на комбінації леналідоміду та дексаметазону або бортезомібу, мелфалану та преднізолону: ця комбінація насправді дозволяє продовжити виживання пацієнтів і дуже добре переноситься, забезпечуючи їм хорошу якість життя.

Досі множинна мієлома, новоутворення, що впливає на плазматичні клітини, що містяться в кістковому мозку, функцією яких є вироблення антитіл, необхідних для боротьби з інфекціями, залишається «твердим горішком» для боротьби: вона виліковується не повністю.

Середній вік пацієнтів – 70 років, і близько чверті людей приходять до діагнозу “випадково” за допомогою аналізів крові, зроблених з інших причин. Коли пухлина протікає безсимптомно, проводяться лише часті перевірки, щоб перевірити можливий розвиток хвороби.

Сучасна терапія здатна забезпечити для більшості пацієнтів тривалий контроль, але не відновлення від пухлини.

Як коментує Мікеле Каво, директор Інституту гематології Серагнолі Університету досліджень та С. Орсола-Мальпігі з Болоньї, введення моноклонального антитіла даратумумаб для лікування вперше діагностованої множинної мієломи є важливою новинкою для пацієнтів.

Дослідження підтверджують подальший терапевтичний прогрес і хронізацію хвороби, що триває вже кілька років.

У травні 2020 року Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дало зелене світло цьому препарату для лікування дорослих пацієнтів із вперше діагностованою або рецидивуючою множинною мієломою. Нова підшкірна композиція скорочує час введення з декількох годин до декількох хвилин, зменшуючи частоту реакцій, пов’язаних з внутрішньовенним введенням.

Читайте також:  У Пекіні посилили боротьбу з курінням

Підшкірна композиція даратумумабу не лише підтримує таку ж ефективність лікування, що і внутрішньовенна, але легше переноситься і не вимагає багато часу для введення.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.