facebook

Степанов провакцинувався від COVID-19 у прямому ефірі

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у понеділок публічно провакцинувався від коронавірусного захворювання COVID-19, президент Володимир Зеленський отримає щеплення разом з військовими.

Джерело: Степанов у коментарі журналістам 1 березня, цитує “Інтерфакс-Україна”, відео МОЗ

 

Деталі: При цьому міністр зазначив, що його вакцинація і вакцинація президента Зеленського стали можливими після внесення змін до Національного плану вакцинації, якими дозволяється використання вакцин для міністра охорони здоров’я і президента країни.

Степанов не уточнив, коли буде вакцинуватися президент Зеленський.

Він додав, що зміни до Національного плану вакцинації також дозволяють використовувати невикористані з тих чи інших причин залишки вакцин для щеплення громадських діячів і публічних персон для підтримки інформаційної кампанії вакцинації.

Пряма мова: “Для нас дуже важливо, щоб кількість людей, які будуть вакциновані, була якомога більшою. Щоб вироблявся колективний імунітет, щоб не менше 60% населення мало імунітет”.

Нагадаємо: Президент Зеленський і очільник МОЗ Степанов перехворіли на коронавірус.

Передісторія:

24 лютого в Україні почалася вакцинація проти COVID-19. Черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення проти коронавірусу SARS CoV 2.
За перші два дні вакцинаційної кампанії щеплення проти коронавірусної хвороби COVID-19 зробили 1 338 особам у різних регіонах України, а до кінця лютого – понад 3 тисячам людей. Критики вказують на низький рівень добровільної вакцинації в Україні.
Вакцинація буде відбуватися в 4 етапи.
Із 1 березня в “Дії” для українців стала доступною послуга запису до списку очікування вакцинації проти COVID-19.

 

Читайте також:  На Закарпатті чоловік погрожував таксисту пістолетом? (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.