facebook

Європа знову посилює карантин через COVID-19, незважаючи на вакцинацію

Багато країн Європи продовжують посилювати карантин через поширення коронавірусної інфекції. Зараз обмеження вводять Чехія і Франція.



Так, з 1 березня в Чехії можна пересуватися тільки в межах свого району за винятком поїздок на роботу або до лікаря. Про це пише “ТСН”.

У нічний час у країні заборонено відходити від будинку більш ніж на 500 метрів. Крім того, знову закриваються школи, дитсадки і більшість магазинів, а в громадських місцях стануть обов’язковими респіратори. Зазначається, що такі зміни будуть діяти щонайменше місяця.

За словами лікаря Мартіна Страка, лікарні на межі можливостей, тому треба йти за шляхом Ізраїлю і на час повністю зупинити виробництво, торгівлю і контакти між людьми.

Зараз у Чехії зробили трохи більше 600 тисяч щеплень. У МОЗ збираються прискорити цей процес і вже з наступного тижня розгорнути додаткові центри вакцинації.

У Франції ввели карантин вихідного дня. Тепер місцевим жителям заборонили виходити з дому без крайньої необхідності, а на вулицях чергують поліцейські патрулі.

Французький уряд стурбований стрімким поширенням британського штаму вірусу. На нього зараз припадає більше половини всіх випадків заражень. Якщо ситуація погіршиться, то з 6 березня будуть введені додаткові карантинні заходи.

Зазначається, що всього в світі зробили більше 230 мільйонів щеплень проти COVID-19. Найуспішніша кампанія по вакцинації просувається в Ізраїлі. Там провакцинували більше половини дорослого населення і 35% громадян вже отримали другу дозу.

Читайте також:  На Прикарпатті пацієнтів з пневмонією перевірили на коронавірус: 57 позитивних результатів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.