facebook

СБУ запропонувала ввести санкції ще проти 10-ти колишніх топ-чиновників: рішення тепер за РНБО

СБУ внесла до Ради національної безпеки та оборони пропозиції про застосування санкцій щодо 10 колишніх керівників військових, силових і правоохоронних структур. Ці особи зрадили присязі та сприяли окупації Криму і Донбасу у 2014 році.



Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, коментуючи підсумки засідання РНБО.
«Одним із важливих кроків для захисту національної безпеки є притягнення до відповідальності тих, хто працює на користь агресора та зрадив Україну. І особливу увагу слід приділяти не лише рядовим фігурантам, а колишнім керівникам державних структур. Вони, замість того, щоб захищати свою країну, опинилися на боці агресора. Втім, державна зрада не має строків давності», – зазначив Іван Баканов.
Серед вказаних посадовців: колишні міністр МВС Віталій Захарченко, командувач Військово-морськими силами ЗСУ Денис Березовський, голова СБУ Олександр Якименко та інші. Раніше їм були оголошені підозри у державній зраді. Наразі вони перебувають у розшуку, але дотепер до них не були застосовані обмеження економічного характеру.

На думку співробітників Служби безпеки, вказані особи були причетними до підтримки проросійських сил, а також вчиняли дії, спрямовані на зміцнення окупаційного режиму на території Автономної Республіки Крим та на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей.
Раніше РНБО за пропозиціями Служби безпеки запровадила санкції до 8 фізичних і 19 юридичних осіб.

Читайте також:  Циклон Юлія завдасть потужного удару по Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.