facebook

Школяр заради розваги зламав акаунти вчителів та писав образливі коментарі

Школяр заради розваги зламав акаунти вчителів та писав образливі коментарі.




На Житомирщині підліток заради розваги влаштував булінг на навчальних веб-платформах. Учень зламав акаунти вчителів, звідки писав образливі коментарі про інших педагогів.

Про такий вчинок учня вчителі повідомили директора, а згодом і поліцейських. Батькам хлопця і директорові школи тепер загрожує адміністративна відповідальність.

На школяра вчителі вже скаржилися директору школи, проте він не звернув належної уваги на ситуацію і не вбачав потреби звертатись до правоохоронців.

До поліції звернулись вчителі із повідомленням про систематичне цькування через інтернет. За їх словами, хтось скористався їх особистими паролями для входу на навчальні веб-платформи і від імені вчителів публікував образливі коментарі стосовно їх колег,
– розповідають правоохоронці.

Певний період вчителю, який адміністрував веб-платформу, вдавалось видаляти образливі коментарі, однак замість них з’являлись нові. Після цього він перевірив інформацію, звідки публікуються образи, і передав ці відомості поліцейським самостійно.

Правоохоронцям вдалося викрити у булінгу відносно вчителів 15-річного учня цієї школи. Як з’ясувалось, він зламав окремі акаунти і так розважався.

З підлітком вже провели роз’яснювальну роботу у поліції. Але оскільки хлопець не досяг віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу складено відносно його матері.

Адмінпротокол також оформили і на директора школи. За чинним законодавством йому загрожує штраф або виправні роботи.

До слова, на Харківщині суд оштрафував матір 10-річного учня. Юнак систематично ображав та принижував однокласників, а також застосовував фізичну силу.

 

 

 

Читайте також:  Перша ліга: «Прикарпаття» розпочне новий сезон на виїзді з «Минаєм»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.