facebook

Як вберегти дитину від небезпечних флешмобів у мережі та трагічних наслідків

У смартфонах та планшетах діти часом краще розуміються, аніж дорослі, бо фактично виросли з ними у руках. Утім, навчити їх безпеці у Мережі – завдання батьків та вчителів.



Про що мовчать підлітки та як допомогти дитині не потрапити у небезпечні флешмоби? Психологи пропонують дорослим бути поруч – дитину слухати і підтримувати. Найважливіше – шукати альтернативу, пише ТСН.

Відсутність взаєморозуміння в родині, брак друзів, карантин, який обмежив спілкування – діти навперебій називають причини своїх криз. Поки діти з театрального гуртка діляться наболілим, їхній педагог пояснює: підлітки приходять не лише за акторством, а найчастіше – просто знайти себе. Нині вони вчаться знімати “міні хорор фільми” і це допомагає дітям ще й скинути негатив.

Школа – часто недружнє місце, констатують самі діти. Психологи ж наполягають – напружений час накладається на усі труднощі підліткового віку. До того ж, впливає суцільне карантинне обмеження. Така загальна атмосфера напруження в суспільстві не проходить повз підлітків.

Забрати гаджети чи примусити підлітка – не варіант, кажуть психологи, – це вирішує проблему лише тимчасово. Запропонувати дітям альтернативу і навчити розуміти небезпеку – головні поради фахівців. Театральний гурток, скейт парк, робототехніка, блогінг, малювання чи спорт. Важливо не нав’язувати дітям свої ідеї, а пропонувати і підштовхувати у пошуках зацікавлень – головна порада дорослим поруч із підлітками.

Нагадаємо, чому підлітки безконтрольно приймають ліки та що відомо про челендж в ТіkТоk. Декілька фактично однакових випадків сталися всього за кілька днів у Київській і Черкаській областях, а також у столиці.

Читайте також:  У важкому стані: троє дітей на Прикарпатті потрапили до реанімації через укуси змії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.