facebook

В Україні можуть повернути єдину платіжку за газ для населення

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко пропонує знову повернутися до ідеї єдиної платіжки за газ та розподілу.



Про це в.о. міністра Юрій Вітренко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів — це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах.
Чому ми працюємо над всіма вищезгаданими ініціативами? Тому що якщо нічого не робити, то лібералізація ринку без створення ефективних інституцій, необхідних для забезпечення так званої „ефективності ринку“ призведе до ще більшого підвищення тарифів”, — написав Вітренко.

При цьому він зазначив, що міністерство розглядає можливість введення обмежень націнки монополістів на роздрібному і оптовому енергетичних ринках, а також зміни принципів формування тарифів, акцентувавши увагу, що це призведе до зниження цін для споживачів.

“Щоб споживачі були впевнені, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж і щоб гроші не вилучалися, а вкладалися в підвищення якості та надійності поставок газу, тепла, електроенергії”, – написав він.

Читайте також:  "Буде свій газ?": в Україні відкрили родовище з потенціалом до 5 мільярдів кубометрів запасів газу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.