facebook

Українцям розповіли, як самостійно порахувати розмір майбутньої пенсії

Пенсіонери можуть власноруч перевірити, чи правильно їм нараховують пенсійні виплати. Зробити це можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Тут також можна контролювати усі свої надбавки, пільги, тощо. Як саме виконати процедуру перевірки, розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук.



Для того, щоб зареєструватися на електронному порталі ПФУ, необхідно обов’язково мати електронний підпис. Його можна замовити безкоштовно у департаменті Державної податкової служби, Міністерстві внутрішніх справ України та ПриватБанку. Після цього кожен пенсіонер може створити особистий кабінет і легко контролювати роботу працівників Пенсійного фонду. Через електронний портал громадяни також можуть замовити необхідні довідки й документи, переглянути свій страховий стаж та головне – розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Послуга “Пенсійний калькулятор” дозволить кожному дізнатись свій реальний розмір майбутньої або теперішньої пенсії. Достатньо ввести свої дані і система автоматично видає суму виплат. Не виключено, що у системі може бути похибка. Про це пенсіонерів також повідомляють, і у разі якихось запитань радять звертатися до органів Пенсійного фонду.

Для тих громадян, хто ще не вийшов на пенсію, у Пенсійного фонду є послуга SМS-інформування про зарахування страхового стажу. Не всі працюють на повну ставку, і уявлення не мають, як їм рахується стаж. Щоб зарахувати місяць стажу, треба сплатити податки за 30, 31 чи 28 днів, залежно від місяця. Якщо людина працює неповний робочий день чи тиждень, то її календарний робочий місяць може відставати від страхового. Пенсійний фонд допомагає людям рахувати стаж.

Читайте також:  Загальний карантин перейде в адаптивний: що планує МОЗ після січневого локдауну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.