facebook

Розмитнення “евроблях” за 1000 євро: юрист назвав “підводні камені” законопроекту

Розмитнення “евроблях” в Україні незабаром будуть відбуватися за новими правилами. Громадяни, які ввезли транспортний засіб на іноземній реєстрації до 31 грудня 2020 року, зможуть розмитнити його за 1000 євро.



Про це пише РБК-Україна.

Український юрист Олександр Кудрявцев каже, що плюс у всій цій ситуації, це те, що влада докладає зусилля для вирішення питання з “евробляхамі”. Ті, хто завіз такі автомобілі в Україну, отримали можливість здійснити їх легалізацію і зробити це на прийнятних умовах.

Серед плюсів експерт відзначив і те, що не всі транспортні засоби потрапляють під пільгову розмитнення, адже законопроект поширюється на авто, які не відповідають екологічним нормам “Євро-2”. Це означає, що всі інші транспортні засоби права на пільгову розмитнення не мають.

Є і негативні моменти, наприклад – мало часу. За словами Олександра Кудрявцева, який є керуючим адвокатським бюро, 180 днів не вистачить на всіх, навіть якщо реєстраційні органи будуть працювати цілодобово протягом семи днів на тиждень.

“Підводні камені” нових правил
Юрист розповів і про так званих “підводні камені”. За його словами, за документами велика частина “евроблях” не є власністю українських водіїв. Найчастіше їх оформляють на іноземну фірму з місцем реєстрації в Литві, Латвії та Польщі, або ж на рядового жителя Європейського союзу.

Олександр каже про те, що українські водії їздять за дорученням. Тепер же водіям необхідно відшукати власників цих автомобілів, не факт, що вони погодяться оформляти договір купівлі-продажу, щоб передати право власності на транспортний засіб водієві з України. Навіть якщо припустити, що водій з України зможе відшукати власника в Європі, то туди неможливо буде потрапити в умовах карантину.

Читайте також:  COVID-довідки масово підробляють: скільки коштують і як відрізнити

Юрист підкреслив, що в законопроекті закладено порушення конституційного принципу рівності українців. На завершення Олександр підкреслив, що неякісні, застарілі і екологічно брудні транспортні засоби нікуди не зникнуть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.