facebook

На Франківщині за керування в стані наркотичного сп’яніння, у чоловіка суд відібрав права на 10 років

18 лютого, суд виніс постанову, щодо мешканця м. Калуша, який керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння.



Після його зупинки поліція, виявила, що зіниці у водія розширені, а поведінка не відповідає дійсності. Поліція запропонувала водієві пройти огляд в медичному закладі, однак він відмовився.
Аналізуючи здобуті в судовому засiданнi докази, суд прийшов до висновку, що дії місцевого мешканця слід кваліфікувати за ч. 3 ст. 130 КУпАП, оскільки він неодноразово протягом року піддавався адміністративному стягненню за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння.
Як наслідок, суд обрав стягнення у виді штрафу в розмірі 40 800 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років та без оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки суду не надано доказів про те, що вказаний автомобіль належить водієві.
На протязі 2020 року Калуським міськрайонним судом 5 разів притягалася дана особа до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані наркотичного сп’яніння. За сукупністю накладених штрафів загальна сума, яка підлягає стягненню з порушника складає 112 200 грн.

Читайте також:  У Франківську засудили майора патрульної поліції, який за хабар допомагав отримати права

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.