facebook

Перший мобільний COVID-госпіталь розгорнуть в Івано-Франківську

В Івано-Франківській області розгорнуто мобільний госпіталь для хворих на коронавірус пацієнтів. Більшість лікарень Івано-Франківської області, які повинні приймати COVID-хворих, переповнені. За попередню добу виявлено 646 нових випадків захворюваності на СOVID-19. Це найбільша кількість хворих серед усіх регіонів України. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.



Деталі

В Україні вперше розгорнуть тимчасовий госпіталь для лікування хворих COVID-19. Відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який з робочою поїздкою перебуває на Прикарпатті, провів позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стабілізації становища, пов’язаного з поширенням коронавірусу.

Мобільний госпіталь створять на базі Богородчанської лікарні, Лисецької лікарні, Верховинської багатопрофільної лікарні та Заболотівської багатопрофільної лікарні.

“Система медичної допомоги області небезмежна. Тому без запровадження більш жорстких протиепідемічних заходів поширення коронавірусу стримати неможливо”, – наголосив Віктор Ляшко.

За словами головного державного санітарного лікаря України, на Прикарпатті необхідно додатково розгорнути ще близько 600 ліжко-місць, забезпечити їх киснем та кваліфікованим медичним персоналом.

Нагадаємо

Івано-Франківск з понеділка вводить жорсткіші карантині заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу. За попередньою інформацією, карантин триватиме із 22 по 28 лютого.

Читайте також:  Прикарпатського військового, який пожертвував ниркою, знову відправляють в АТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.