facebook

Уряд підтримав законопроєкт про відставку голови НАБУ Ситника

Кабінет міністрів підтримав законопроект про Національне антикорупційне бюро, який усуне Артема Ситника з посади директора.



Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Фейсбуці.

Двома своїми рішеннями Конституційний Суд України визнав неконституційним указ про призначення Ситника директором НАБУ та положення закону про НАБУ в частині участі Президента у доборі і призначенні директора НАБУ.

Він зазначив, що після того, як КСУ визнав неконституційним указ про призначення Ситника директором НАБУ, перед урядом стояло завдання закрити прогалину у законі та врегулювати питання статусу НАБУ і його директора.

“Першим підходом до бар’єру став законопроект №4437 – у ньому Уряд (задля уникнення будь-яких сумнівів у легітимності директора НАБУ) запропонував на рівні закону надати Артему Ситнику повноваження директора НАБУ до обрання нового директора за новою процедурою. На жаль, №4437 не отримав підтримки у Парламенті. Водночас проблема «дірки» у законодавстві та статусі НАБУ залишилися і її закриття – одна з умов співробітництва з МВФ. Тому уряд зробив другий підхід – новий законопроект, який надає НАБУ статусу органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора НАБУ”, – написав Малюська.

“Також окремою нормою законопроекту вказано, що протягом проходження відбору нового директора НАБУ повноваження директора виконуватиме перший заступник директора НАБУ. Подивимось якою буде реакція Парламенту на цей законопроект”, – заявив Малюська.

Зазначимо, Артем Ситник очолює НАБУ з 16 квітня 2015 – тобто з моменту заснування антикорупційного органу.

Читайте також:  Зеленський підписав указ про допомогу сім’ям, які виховують сиріт

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.