facebook

Доступна іпотека під 7%: Кабмін спростив критерії для позичальників

У понеділок, 15 лютого, Кабінет міністрів України ухвалив запропоновані Мінфіном зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів. Документом, зокрема, суттєво спрощуються критерії для позичальників.



Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Міністерства фінансів України. Прийнятою постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками.

“Тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, відтепер скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

Відповідно, рішенням Уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. У результаті “Доступна іпотека” під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян.

“Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого і ефективного запуску доступної іпотеки», – розповів заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції.”, – йдеться у повдіомленні.

Читайте також:  Без зубів та зі шрамами навколо рота: наслідки знущань матері над шестирічним сином

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.