facebook

Захід України потерпає від негоди: через заметілі та морози загинуло дві людини (відео)

В Україні не вщухають штормовий вітер та заметілі, а мороз щогодини міцнішає. Найскладніша ситуація досі на заході країни. І саме там уже є жертви негоди. У Львові під вагою снігу обвалився дах – загинув чоловік. На Волині у переметах між селами замерзла жінка.

Про це йдеться в ТСН.

Вже вдруге за цей тиждень під вагою снігу не витримують дахи. У четвер завалився будівельний магазин. Дивом ніхто не постраждав.

Сьогодні ж впала покрівля недобудови. Під завалами загинув 59-річний охоронець. Півтора десятка рятувальників вручну розбирали завали, адже знали, що там є людина, принаймні чули, як дзвонить телефон. Тож сподівалися дістати потерпілого живим. До того ж, техніка могла спровокувати ще масштабніший обвал.

Хоч сніжило сьогодні не увесь день, роботи у комунальників від того не поменшало. Двірники прибирають сніг з тротуарів і вздовж доріг. Зараз акцент на внутрішньоквартальних вуличках. Копи на прохання мерії їх перекривають, щоб тракторами можна було забрати кучугури снігу. За минулу ніч вивезли 230 КАМАЗів.

Вивозити сніг за межі міста це є дуже дорого. Ми його вивозимо біля пам’ятника Міцкевича, там є відповідний люк колектора в Полтаву, ми скидаємо цей сніг, відповідним чином також економимо бюджетні кошти. Кожен район має локації, де складує сніг і туди його вивозять”, – повідомила заступниця Львівського міського голови Ірина Маруняк.

А ще комунальники борються із намерзлими сніговими шапками та бурульками на дахах. Вони можуть полетіти на голови перехожих будь-якої миті. Щоправда,техніки, щоб позбивати усі, не вистачає.

Синоптики підрахували, що за тиждень у Львові випало дві місячні норми снігу, тож ліквідація негоди ще займе кілька днів. Ускладнює життя комунальникам мороз до -15, також у найближчі 2 дні обіцяють пориви вітру. Тож ймовірний деревопад. У ратуші, кажуть, аварійні бригади вже напоготові. Людей закликають бути обережними.

Читайте також:  На Україну насувається Сибірський антициклон: синоптик уточнив, чого чекати

У місті працює пів сотні пунктів обігріву. Їх розгорнули в райадміністраціях і в закладах культури. Львів’ян просять не бути байдужими – допомагати водіям, які буксують, підвозити пішоходів, які мерзнуть і підказувати, де можна зігрітися.

Штормовий вітер, заметілі і мороз, який щогодини міцнішає. Найскладніша ситуація досі залишається на заході України. І саме там уже є жертви негоди. У Львові під вагою снігу обвалився дах – загинув чоловік. На Волині у переметах між селами замерзла жінка. Більше готові розказати наші кореспондентки у прямому включенні.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.