facebook

Застосували електрошокер: у Польщі після затримання поліцією помер заробітчанин з Тернопільщини

У Польщі після затримання поліцією помер 44-річний українець, який приїхав закордон на заробітки.



Про це повідомляє Укрінформ.

Українець у Польщі помер під час затримання

Трагедія сталась у населеному пункті Твожиянки Бжезінського повіту Лодзького воєводства. Туди 10 листопада українець приїхав на заробітки, а вже 16 листопада він помер під час затримання його поліцією.

Як повідомляють польські правоохоронці, вони були змушені застосувати проти чоловіка електрошокер, оскільки він, за їхніми словами, намагався потрапити на чуже подвір’я та агресивно поводився. Після арешту українцю стало погано, йому викликали медиків, проте врятувати чоловіка не вдалось.

Відомо, що житель Тернопільщини приїхав у Польщу на заробітки, він мав працювати на будівництві. Проте польські правоохоронці стверджують, що він не дотримувався карантину.

У Польщі заявляють, що причиною смерті є погане здоров’я українця
Натомість речник Окружної прокуратури в Лодзі, яка контролює хід слідства, прокурор Кшиштоф Копань заявив, що українець помер не через те, що поліція застосувала електрошокер, а через поганий стан здоров’я.

“Судмедексперти роблять висновок, що зібраний доказовий матеріал не дає підстав стверджувати про безпосередній причинно-наслідковий зв’язок між діями поліції, зокрема застосуванням паралізатора типу “Тазер”, і смертю людини”, – сказав Копань.

Наразі у Польщі триває розслідування загибелі українця. Якщо винних не знайдуть, то справу закриють.

Читайте також:  Українець загинув у Польщі, бо ввечері поліз на стовп

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.