facebook

Більше повноважень засновникам шкіл та впровадження педагогічної інтернатури: Сергій Шкарлет про плани на 2021 рік

Під час партнерського форуму Міністр освіти і науки України розповів про досягнення в освіті України та про плани на 2021 рік.



09 лютого 2021 року, під час партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про пріоритети у розвитку дошкільної та загальної середньої освіти на 2021 рік, зокрема і про зміни, які чекають засновників закладів освіти.

Так, за словами Сергія Шкарлета, основною метою дошкілля є розвиток дитини та підготовка її до навчання у новій українській школі. У цьому напрямку вже затверджено та приведено у відповідність до міжнародних стандартів «Базовий компонент дошкільної освіти» (нова редакція).

Також в межах розвитку дошкільної освіти:

Відкрито 24 нові заклади дошкільної освіти.
Створено 13268 додаткових місць для дітей.
Головним завданням на 2021 рік є ухвалення нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту», – розповів міністр освіти.

Щодо загальної середньої освіти, то, за словами Сергія Шкарлета, головним завданням для МОН є продовження реформи «Нова українська школа». Зокрема, вже зроблено ряд кроків у цьому напрямку:

Затверджено Державний стандарт базової середньої освіти.
Ухвалено концепцію розвитку STEM-освіти.
Виділено 600 млн грн (2020 рік) 490 млн грн (2021 рік) на закупівлю шкільних автобусів.
Нажаль, у Законі «Про повну загальну середню освіту» є положення, які потребують доопрацювання. Але вже напрацьовані зміни до цього закону, – наголосив пан Шкарлет.

З доповіді міністра освіти зміни в Законі «Про повну загальну середню освіту» будуть такими:

Скасування обмежень повноважень сільських, селищних та місцевих рад незалежно від чисельності населення територіальних громад.
Розширення повноважень засновників закладів освіти при створенні мережі ліцеїв.
Наостанок Сергій Шкарлет наголосив, що планується продовження сертифікації вчителів, запровадження педагогічної інтернатури та створення шкіл у дитячих лікарнях.

Читайте також:  «Сум і тривога». Гриневич про призначення Шкарлета на посаду міністра освіти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.