facebook

В Україні ослабили карантин: що дозволили. Документ

Кабінет міністрів України дозволив проводити масові культурні заходи з більшою кількістю людей, але з дотриманням протиепідемічних заходів.



Про це йдеться в постанові №83 від 5 лютого. Документ оприлюднено на Урядовому порталі (щоб подивитися його, доскрольте сторінку до кінця).

Так, дозволено проводити культурні, публічно-наукові, освітні та професійно-тематичні заходи із заповненістю місць у приміщеннях більше ніж на 50% або 5 кв. м на одну людину, якщо не передбачено сидячих місць (раніше діяли обмеження до 50% і 10 кв. м відповідно).

“Прийом відвідувачів суб’єктами діяльності у сфері культури і з проведення публічних наукових, освітніх і професійних тематичних заходів із наповненістю залів понад 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду і ззаду) в кожному окремому залі або в разі, коли організатори таких заходів не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів із розрахунку одна людина на 5 кв. метрів споруди або приміщення”, – йдеться в постанові.

Новий адаптивний карантин
Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що із середини або кінця лютого в Україні почне діяти адаптивний карантин.

“Ми запропонуємо уряду новий “світлофор” – зони епідеміологічної небезпеки, які будуть існувати в країні вже в середині – наприкінці лютого. Це буде кілька зон – три або чотири”, – цитує його слова “Інтерфакс-Україна” під час форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді” 9 лютого.

Ляшко пояснив, що новий адаптивний карантин насамперед стосуватиметься не обмежень на певній території. За словами головного санлікаря, він показуватиме органам місцевого самоврядування та бізнесу наявність ризику подальшого розвитку епідемії в регіоні.

Читайте також:  Збиралися побратися, але загинули в одній маршрутці: нові деталі про жертв ДТП під Чернігівом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.