facebook

Програма “Доступні ліки”: як отримати пільгові медикаменти

Програма “Доступні ліки” була впроваджена у 2017 році для зменшення фінансового навантаження на пацієнтів та збільшення доступності ліків. Українцям нагадали, як це працює.



На сьогодні програма “Доступні ліки” зазнала суттєвих змін. То ж Національна служба здоров’я пропонує взяти до уваги алгоритм, за яким можна отримати пільгові лікарські засоби

Для пред’явлення в аптеці з собою потрібно мати лише електронний рецепт. Щоб отримати безплатні ліки треба повідомити працівнику аптеки 16-значний номер рецепта. Фармацевт має запропонувати наявні лікарські засоби на вибір – спочатку безплатні, а потім з доплатою.

Своєю чергою пацієнт має переконатися, чи наявна саме та торговельна назва лікарського засобу і виробництво, які потрібні. Також слід звернути увагу на те, чи в повному обсязі запропоновано кількість лікарського засобу. Пацієнт має вирішити, чи готовий він доплатити у разі потреби.

У випадку, якщо пацієнт не згідний бодай з одним з вищенаведених пунктів, то називати, чи показувати фармацевтові чотиризначний код підтвердження не потрібно. Код потрібно назвати лише тоді, коли всі умови влаштовують.

Читайте також:  В Україні перестане зростати мінімальна зарплата: що буде з доходами громадян у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.