facebook

Що на нас чекає після карантину: історії людей, які вчаться жити наново під час пандемії

У водах Ірландського моря є острів Мен, він не відноситься до Сполученого Королівства, проте є коронним володінням Великобританії. Така автономність дозволила населенню острова першим в регіоні зітхнути з полегшенням після скасування локдауну.



Про це стало відомо завдяки сюжету британського інформаційного агентства BBC.

“Просто нас так довго тримали всередині, що випити кави з другом – це приголомшливо”, – цитує видання слова одного з місцевих жителів.

Так, починаючи з понеділка, 1 лютого, на острові скасовано заборони на не життєво важливу комерційну діяльність магазинів і компаній, відкриті всі навчальні заклади, а лікарні переведено на стандартний режим роботи. Це стало можливим завдяки тому, що на відокремленій території вже двадцять днів не виявляли жодного нового випадку зараження на коронавірус.

Зараз острів Мен є єдиним районом серед усіх британських островів, де скасовано обмеження на соціальні контакти. До останнього часу в такому унікальному статусі знаходився Острів Гернсі, але 23 січня і він приєднався до національного локдауна.

Однак же втекти від локдауна на острів Мен британцям не вийде: територію повністю закрито для нерезидентів за винятком осіб, які працюють у сфері життєзабезпечення (в даному випадку це, в основному, працівники транспортної інфраструктури, що з’єднує Мен з Великобританією та Ірландією), а також випадків екстрених приватних візитів (похорон близьких родичів).

Також нагадаємо нашим читачам, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня, і швидше за все, це – не кінцевий термін.

“Карантин продовжуватимемо до 30 квітня, але… швидше за все це, на жаль, не кінцева дата, коли карантин буде завершено, швидше за все він продовжуватиметься в тій чи іншій формі”, – заявив прем’єр.

Читайте також:  Китайські експерти зробили прогноз щодо термінів епідемії коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.