facebook

«Дихати вільно». Чому заклики скинути медичні маски – небезпечні для всіх українців?

Міфи про коронавірус виникли щойно з’явилася інформація про нову хворобу. Дуже часто вони стосуються медичних масок. Мовляв, це змова фармацевтичних компаній – нагнітати істерію, аби люди купляли більше масок, а виробники отримували більше прибутків. Або ж, «маска насправді збирає виділення з носа та рота, що лише сприяє зараженню». А то й узагалі – постійне носіння маски шкодить легеням. Та все це – нісенітниці. І справжня небезпека криється у поширенні міфів.

Не зважаючи на будь-які заклики на «марш проти масок», слід знати – Особа, яка носить маску захищає від вірусів не лише оточуючих, але і себе. Таку інформацію містить оновлення рекомендацій з протидії COVID-19, яке видали Центри США з контролю над захворюваннями (CDC).

Установа також наголосила на тому, що багато наукових досліджень засвідчили користь режиму «загальнообов‘язкового носіння масок».

«Користь для людини збільшується зі зростанням носіння масок загалом», – йдеться в роз‘ясненні.

Раніше CDC закликали до носіння масок як засобу вберегти оточуючих від зараження.

“Хірургічна маска не захищає нас від можливого інфікування хворобами, що передаються повітряним шляхом. Водночас, коли вводиться карантин на території всієї держави, ми всі з вами стаємо потенційно інфікованими”, – наголошують науковці.

Тобто, так – маска не захистить вас від вірусу. Але захистить ваших близьких та друзів, якщо заразилися Ви.

За весь час пандемії, в Україні на коронавірус захворіли понад 1 млн 200 тис людей. Абсолютна більшість одужала, а зараз статистика іде на спад. Та це саме завдяки масковому режиму і карантинним обмеженням.

Карантин завершиться і світ знову заживе звичним життям. Але аби дожити до цього моменту – слід берегти себе та оточуючих. І не забивати голову фейками та нісенітницями.

Читайте також:  Ювелір створив найдорожчу захисну маску з золота, яка коштує 1,5 млн доларів

Шукайте деталі в групі Facebook