facebook

З сьогоднішнього дня в’їхати в Євросоюз стало набагато складніше

Головне: У зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 Євросоюз посилив критерії в’їзду в країни Шенгенської угоди.



Деталі: Євросоюз переглянув обмеження на в’їзд в Шенгенську зону з третіх країн. Як повідомляє Deutsche Welle, нові обмеження взяли за письмовою процедурою у вівторок, 2 лютого.

Зокрема, рекомендації передбачають нові умови для відкриття кордонів Євросоюзу з третьою країною для будь-яких поїздок, включаючи туристичні.

Для цього країні необхідно відповідати наступним критеріям:

– число нових випадків зараження не повинно перевищувати 25 на 100 тисяч населення за останні 14 днів;

– число нових випадків зараження за останні два тижні має бути зменшено або залишатися стабільним у порівнянні з попереднім 14-денним періодом;

– країна повинна проводити більш 300 тестів на 100 тисяч населення протягом семи днів;

– число позитивних результатів тесту на коронавірус за останні сім днів не повинно перевищувати 4%.

Крім того, буде прийматися до уваги і ступінь поширення різних мутацій коронавіруса.

Для так званих необхідних поїздок тепер буде вимагатися негативний результат ПЛР-тесту, проведеного не пізніше ніж за 72 години до в’їзду.

Виняток про вимогу тесту зроблено для працівників транспорту.

Крім того, країни можуть вводити додаткові обмеження для прибулих або скорочувати перелік цілей, поїздки за якими дозволені.

В тему: 28 січня Державна авіаційна служба затвердила список країн і міст, куди українці зможуть полетіти відпочивати влітку.

Нагадаємо: На сьогоднішній день в світі існує 73 країни, по прибуттю з яких українцям і туристам необхідно здавати ПЛР-тест на COVID-19. Серед них популярні в Україні Португалія, Хорватія, Італія, і Польща.

 

Читайте також:  В середмісті Франківська у водія-епілептика стався приступ за кермом. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.