facebook

“Переконливо прошу зменшити соціальну активність”, – санітарний лікар області про ріст COVID-19 на Прикарпатті

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук закликає прикарпатців дотримуватися санітарно-гігієнічних правил пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби.



За останні дні на Прикарпатті значно зросла кількість хворих на “ковід”, тому Савчук звернувся до жителів та гостей області з проханням дотримуватися простих правил. Нагадаємо, що завантаженість “ковідних” ліжок перевищує 50% лише в Івано-Франківській області, – МОЗ (ІНФОГРАФІКА).

“Галка” передає текст звернення без редагувань:

Звертаю увагу всіх мешканців та гостей Прикарпаття на збільшення кількості випадків захворювання на короновірусну інфекцію COVID-19.

Констатую: щоденно в закладах охорони здоров’я області фіксується збільшення госпіталізованих хворих та щодня збільшується кількість зразків біоматеріалу від осіб з підозрою на COVID-19 що доставляється у вірусологічну лабораторію ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Окрім того, відбувається сезонне збільшення захворюваності на грип та ГРВІ.

Наголошую, що саме зараз багато залежить від кожного з нас: щоб зберегти своє здоров’я та здоров’я оточуючих і не допустити масового поширення інфекційної хвороби COVID-19 потрібно дотримуватися карантину та використовувати всі рекомендовані засоби профілактики.

Не зволікайте простими правилами!
– Подбайте про гігієну рук, приміщення, а також речей, якими найчастіше користуєтеся (наприклад, мобільного телефону та комп’ютера);
– Уникайте рукостискання та обіймів при зустрічі з друзями, колегами, знайомими, сусідами, тощо.
– із співрозмовником тримайте дистанцію в 1,5 метри, особливо з тими, хто має симптоми респіраторного захворювання.
– в місцях скупчення людей (магазин, транспорт) користуйтеся засобами індивідуального захисту: масками, респіраторами, рукавичками та не забувайте їх змінювати;
– намагайтеся не торкатися брудними руками очей, носа або рота;
– під час кашлю або чхання прикривайте ніс і рот серветками або згином ліктя;
– не виходьте з дому, якщо погано почуваєтесь – зверніться до лікаря.;

Читайте також:  Секретар Коломийської міськради вчинив смертельну аварію: загинули пішоходи

Переконливо прошу всіх бути свідомими та зменшити соціальну активність!

Оскільки обмеження мобільності та контактів, а також самоізоляція – це єдиний профілактичний захід на сьогодні, який допоможе зберегти, як власне життя та здоров’я, так і допомогти системі охорони здоров’я справитися з такими викликами!!!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.