facebook

Шмигаль розповів про компенсацію за електроенергію сотням тисяч родин: “Жодних довідок чи заяв”

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що урядом було затверджено порядок державної компенсації для громадян, які користуються електроопаленням для обігріву своїх осель.



Про це голова уряду написав на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук”.

“Така компенсація буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не треба.

Компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом, це більше ніж 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 мільярда гривень”, — йде мова у повідомленні.

Як пояснює прем’єр-міністр, це лише один із 8 запланованих кроків, які мають знизити тарифи та встановити “справедливі правила на ринку газу та електроенергії”.

Раніше Кабмін ліквідував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт. год для населення на перші 100 кВт.год — це одна з причин обурення українців — та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт. год.

Читайте також:  Бізнесу Івано-Франківщини відшкодовано понад 1,5 мільярди гривень податку на додану вартість

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.