facebook

У Франківську виявили два незаконні заклади для літніх людей

В Івано-Франківську під час оперативних перевірок правоохоронці виявили два заклади для літніх людей, які працювали незаконно.



Про це Суспільне Карпати повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Також правоохоронці готуються до інспекції в Коломийському районі.

Перевірки розпочали через пожежу у приватному закладі для громадян похилого віку у Харкові, яка сталася 21 січня. Тоді загинуло 16 людей.

Згідно з реєстром юридичних та фізичних осіб-підприємців на Прикарпатті є 30 установ та ФОПів, у яких доглядають за літніми людьми.

В облдержадміністрації вирішили створити робочу групу та спеціальні комісії у районах, які працюватимуть над тим, аби до виявлення незареєстрованих закладів для пенсіонерів залучати жителів області та офіцерів поліції.

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Онищук повідомила, що зараз є проблема із виявленням тих закладів, які надають свої послуги незаконно.

“У найстисліші терміни усім контролюючим органам необхідно організувати спільні перевірки, співпрацювати з органами місцевого самоврядування, жителями громад, щоб виявити і легалізувати приватні заклади з догляду та утримання найуразливішої категорії громадян та недопущення повторення таких трагедій”, – наголосила Світлана Онищук.

Читайте також:  Міський голова Івано-Франківська особисто асфальтував двір в одному з мікрорайонів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.