facebook

Мати загуляла, а вітчим не пустив 9-річну дівчинку додому. Дитина ночувала на вулиці

Краще вже матір не мати, ніж мати таку! Альбіна ночувала не просто на вулиці, а під крижаним дощем.



Дитина чотири рази приходила під двері, просилася всередину, але її щоразу проганяли.

Лише о четвертій ранку змерзлу та голодну школярку помітив перехожий.

Як повідомляють «Надзвичайні новини», він викликав патрульних, вони дівчинку забрали та поїхали з’ясовувати, чому дитина посеред ночі та ще й сама опинилася на вулиці, де з нею могло статися що завгодно, пише газета ЯСНО.

У Рівному 9-річна дівчинка ночувала під під’їздом, бо матір загуляла. Чому ж дитина посеред ночі опинилася на вулиці? Що то за батьки такі?

Тієї ночі сусід повертався з нічної зміни і помітив Альбіну.

«Мама її залишила, сказала, що повернеться, – розповіла речниця поліції Оксана Юрченко. – Утім жінка не повернулася».

Тим часом чоловік вирішив відігратись на її доньці. Просто не вкладається у голові! Він відмовився впускати дівчинку додому.

Поліціянтка Світлана Колядич каже, що цей випадок не забуде ніколи. На очах жінки сльози. За 2 роки роботи в неї такого ще не було.

«Дитина стояла біля під’їзду житлового будинку і була дуже перелякана, мокра, адже цілу ніч дощило, – розповідає правоохорониця. – Нам двері так само ніхто не хотів відкривати. Цей чоловік почав говорити: «Я не твій батько! Ти прикидаєшся! Він кричав на дівчинку, а вона стояла дуже перелякана, дуже хотіла їсти»

Патрульні відвезли Альбіну до бабусі. Дорогу дівчинка знала, але сама б не поїхала, бо не мала грошей на автобус.

«Вона сказала: «А знаєте, я дуже нещасна». Я запитала в неї, чому, на що дитина відповіла: «Через мене у всіх трапляються біди», – пригадала Світлана.

Читайте також:  Вдарила по обличчю через аплікацію: у Житомирі вихователька садочку побила хлопчика

Від холоду у дівчинки посиніли руки та ноги. Вона не їла майже добу.

«Проблема у мамі. Вона зловживає алкоголем, – запевняє керівник служби у справах дітей Андрій Міщеня. – Того дня жінка, за словами дівчинки, пішла гуляти, а вітчим, маючи претензії до дружини, сказав їй, хай іде шукати матір».

Не дивно, що двері журналістам чоловік також не відчинив. Як зізналися сусіди, у тій квартирі часто лунають сварки, дівчинці люди допомагають, як можуть, але власне батькам дитина, схоже, не потрібна. Сусіди не раз дітей кормили, давали їм одяг, але мати його відбирала і продавала, щоб купити собі горілку.

Як розповідає сусідка Світлана, вона не раз Альбіні давала гроші, щоб та їхала до баби, бо живе вона так, що фактично не має ні матері, ні батька.

Матір дівчинки добре знають у службі у справах дітей. Альбіна – її третя дитина. 10 років тому її мали позбавити батьківських прав на старших сина і дочку. Але тоді виховання взяла на себе бабуся. Та прихистити чергову онуку вона не хоче, переконує, що не має сил.

«Не можу. За станом здоров’я забрати її не можу, – заявляє вона. – можу забрати Альбіну на канікули, на вихідні, але на постійно – ні! З нею потрібно займатися, уроки робити»

«У вихідні вона побуде у бабусі, а потім будемо шукати родину, в яку тимчасово влаштуємо дитину до вирішення її подальшої долі», – запевняє керівниця відділу у справах дітей Інна Самолюк.

Взяти доньку до себе міг би рідний батько, та цілком забезпеченому чоловікові дитина, на жаль, також не потрібна.

«У цієї дівчинки теж є тато, – каже Андрій Міщеня. – Ми з ним ще також будемо говорити, але він не визнає своє батьківство».

Читайте також:  Заради лайків у Мережі: няня катувала однорічну дівчинку шокером

А Альбіна після непростої ночі вже почала усміхатись. Попри цілковиту байдужість найрідніших людей, вона по-дитячому вірить у дива і радіє.

Утім якщо рідна мати не схаменеться, дівчинку не погодяться забрати батько чи бабуся, для неї шукатимуть нову сім’ю. Можливо, чужі по крові люди зможуть подарувати їй справжнє тепло, любов і турботу, яких Альбіні так бракує.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.