facebook

Цього місяця зарплати вчителів та всіх бюджетників зростуть майже на 20% – Шмигаль

Цього місяця зарплати вчителів та всіх бюджетників зростуть майже на 20% – Шмигаль.



Заробітна плата вчителів та всіх працівників бюджетної сфери зросте майже на 20% вже цього місяця. Про це у своєму facebook повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр повідомляє, що на сьогоднішньому засідані уряду, було затверджено нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам установ, закладів та організації бюджетної сфери. Цього року в державному бюджеті на зарплати вчителям закладено майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховане та забезпечене відповідними фінансами.

Також, “окрім підвищення зарплат учителям, Уряд також заклав кошти для підвищення цьогоріч виплат медикам на 30%. Також цього року відбудеться індексація пенсій, закладені кошти для додаткових виплат пенсіонерам, старшим за 75 років. Збільшуються виплати по інвалідності, виплати на дітей позбавлених батьківського піклування, виплати чорнобильцям”, – повідомляє Денис Шмигаль.

Також, Денис Шмигаль наголосив, важливо щоб держава підтримувала ті верстви населення, які справді цього потребують.

“Наша стратегічна мета — робити все, аби зростали зарплати та пенсії, а тарифи в Україні не були проблемою для родинних бюджетів”, – підкреслив Прем’єв-міністр.

Глава уряду зазначив, що держава в повній мірі виплачуватиме субсидії тим, хто цього потребує. Та нагадав, що сьогодні оформити їх можна просто й швидко, зокрема й онлайн.

“Тому закликаю тих, хто не має субсидії, але для кого комунальні платежі є суттєвими витратами з сімейного бюджету, подаватися на таку допомогу”, – пише у facebook керівник уряду.

Читайте також:  Скільки отримують вчителі: зарплата педагогів у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.