facebook

Шкарлет розповів, як вчитимуться випускні класи після локдауну

В Україні до 24 січня діє посилений карантин. Після його завершення учні 9 та 11 класів у разі сприятливої епідеміологічної ситуації зможуть повернутися до повноцінного навчання у школах. Також обговорюється можливість того, що до школи підуть й інші класи, або будуть вчитися за змішаною формою.

Як заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі, повернення учнів 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним і важливим. Утім, все залежатиме від ситуації з коронавірусом у кожній окремій області.

Шкарлет звернув увагу на те, що у випадку, якщо в регіоні будуть підвищені показники, учні навчатимуться за змішаною формою навчання. Міністр зазначив, що якщо показники будуть у нормі, учні випускних класів зможуть повернутися за шкільні парти після 24 січня.

Також зараз обговорюється можливість відновлення повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. За словами Шкарлета, зараз йдуть відповідні консультації з МОЗ.




“Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, будемо підіймати питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти… Закликаю педагогів, учнів та їх батьків до безапеляційного дотримання карантинних вимог”, —
йдеться у заяві Шкарлета.

Читайте також:  Ляшко заявив про декілька варіантів початку навчального року в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.