facebook

Неочікувано! Аваков побілів – люди прорвались. Конфіскувати – Зеленський влупив. Вже зараз почалось

Рабинович обіцяє нас врятувати і радикально знизити тарифи на газ «після приходу до влади», розпочав свій допис у Фейсбук, екс-нардеп Семен Семенченко.


Далі в оригіналі:

Тому що він «знає як». Я теж знаю як. Забрати у Бойка, Фірташа, Льовочкіна та інших спонсорів ОПЗЖ контроль за розподілом газу і передати Державі. Допоможе і знизити тарифи і перестати звиздіти людям по телевізору.



Зазначимо, в Україні в п’ятницю, 15 січня, люди масово вийшли на так званий “Тарифний Майдан” – акції протесту, пов’язані, перш за все, з величезними сумами в комунальних платіжках, які виросли якраз до січневих свят. В пятницю протестували в 18 великих містах країни: люди перекривали дороги, вимагали зниження тарифів на ЖКГ і обіцяли, що акції не припиняться.

Так, в Одесі близько півсотні місцевих жителів перекрили проспект Гагаріна в знак протесту проти підвищення тарифів. Учасники акції безперервно ходили по пішохідному переходу, не дозволяючи автомобілям проїжджати по дорозі. Пізніше громадяни пройшли колоною до будівлі Господарського суду і перекрили проспект Шевченка. Тут запалили фаєри і закінчили невеликим мітингом біля дверей ОДА.

У Львові очікували, що “Тарифний Майдан” буде партійної акцією опозиціонерів, але партійної символіки ніякої не було. Проте, було багато антиолігархічних і антимонопольних гасел. Тут, в цілому, в адмінкварталі зібралося близько півсотні людей, також на місці було багато журналістів. Учасники акції висунули письмові вимоги і зібрали підписи на акції, які далі занесли в обласну раду.

У будівлю міськради впустили обмежену кількість людей, що так само викликало обурення серед інших. Відзначається, що стався тривалий діалог з представниками поліції.

Жителі Песочина також приєдналися до Тарифного Майдану. Кілька десятків людей перекрили рух на Київській трасі у напрямку до Харкова, і на смузі руху утворилася величезна пробка. Її влаштували всього кілька десятків людей, які ходили по пішохідному переходу.

Читайте також:  Зеленський показав майстер-клас, як правильно носити маски. Фото та відео

А в Житомирі місцеві жителі штурмом взяли приміщення обласної ради. Тут акція протесту починалася на перехресті вулиць Шевченка та Фещенка-Чопівського. Далі учасники протесту вирушили до будівлі “Житомиробленерго”.

У податковому Майдані взяли участь близько 250-300 осіб. Після протесту під будівлею комунального відомства протестуючі пішли до облради Житомира.

Полтавчани, в свою чергу, перекрили трасу Київ-Харків під Лубнами. І тут на трасі виникла величезна пробка.

До речі, полтавці пообіцяли продовжити свою акцію протесту вже в понеділок, давши таким чином людям можливість відпочити на вихідні.

Телеграм-канал Картель в свою чергу пише:

В Україні соціальна напруженість у зв’язку з “тарифною кейсом” наростає. Так зване зниження від Шмигаль нікого не переконало. Йде тенденція до радикалізації акцій. Прорив протестуючих в ОДА в Житомирі – лише перша ластівка. Ситуацію активно використовують в своїх інтересах як всеукраїнські гравці, зацікавлені в перевиборах, так і місцеві еліти. З чуток, міністр МВС Аваков на сьогоднішній день грає в свою гру, тому поліція не особливо перешкоджає демонстрантам. Зеленський категорично незадоволений бездіяльністю правоохоронців, які демонструють слабкість влади і вимагає оперативної реакції на такі інциденти.

А ось телеграм-канал Клименко Тайм пише наступне:

Цікаво, що зараз починається якийсь вже скоординований рух проти підвищення тарифів, в якому місцями стирчать вуха людей, близьких … до Авакова.

Хоча якщо взяти до уваги, що ці протести повинні вдарити по Денису Шмигаль (який сьогодні заважає зайняти Авакову пост прем’єра) і Юрію Вітренко (який буде заважати Авакову зайняти пост прем’єра в майбутньому) – його участь в цій історії зовсім не дивує.

Причому адже вже відомо, що Офіс президента до певної міри ставить на Вітренко і рухає його на прем’єрство. Але Аваков це до уваги не бере і діє. Поки обережно. Хоча з ОП йому останнім часом натякають, що свої ігри з його боку – не вітаються. І що треба не витати в хмарах прем’єрства, а спочатку закрити харківський кейс.

Читайте також:  Українці отримають третю платіжку за газ: за що доведеться платити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.