facebook

Коли школярі повернуться за парти після локдауну: у МОН розкрили плани

Міністр освіти України Сергій Шкарлет прокоментував формат навчання школярів після закінчення жорсткого карантину.

Глава МОН розраховує, що після локдауну молодші школярі зможуть повернутися до повноформатного навчання, а старші – за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації перейдуть до змішаної форми, повідомив він у Telegram-каналі.

“Питання, яке найчастіше чую протягом останнього тижня, звучить приблизно так: “чи повернуться діти в школи і коли це станеться?”. Особливо воно актуальне для батьків учнів 1-4 класів, які зараз опинилися в складній ситуації вибору між роботою і необхідністю допомагати дітям з навчанням”, – зазначив міністр.

Шкарлет вважає, шо принаймні молодші класи після завершення посилених карантинних обмежень зможуть повернутися до повноформатного навчання. Що стосується старшої школи, то при сприятливій санітарно-епідемічній ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою.

“На жаль, прийняття остаточних рішень з даного питання не залежить від однієї людини – міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я”, – зазначив він.

Шкарлет підкреслив, що він повністю розділяє позицію і прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких засновані на моніторингах епідемічної ситуації в країні.

“Саме тому МОН і МОЗ перебувають у постійній комунікації. Щиро сподіваюся, що найближчим часом статистика захворюваності COVID-19 і здатність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять нам рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас і нашої сумлінності під час дотримання карантинних вимог”, – підкреслив він.

Шкарлет додав, що про хід переговорів і консультацій з вищезазначеного питання буде інформувати надалі.

Читайте також:  "Це нормально — пропустити заняття": Лісовий розповів, яким буде новий навчальний рік з нічними повітряними тривогами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.