facebook

“Ти ж обіцяв… нема вже нашого татка…”: Обірвалося життя чоловіка якому нещодавно пересадили серце. Назвали причину смерті

Директор з анестезіологічної роботи львівської лікарні швидкої допомоги Іван Міськів заявив, що чоловік, якому 25 грудня у Львові провели трансплантацію серця, переніс операцію успішно й орган прижився. Однак чоловік помер 3 січня внаслідок поліорганної недостатності.



30-річний Едуард із Мукачева Закарпатської області, якому 25 грудня у Львові пересадили донорське серце, помер 3 січня внаслідок поліорганної недостатності. Про це Galnet 4 січня розповів медичний директор з анестезіологічної роботи львівської лікарні швидкої допомоги Іван Міськів.

“Поліорганну недостатність спровокували печінкова та ниркова недостатності. А вони були наслідками серцевої недостатності, через що пацієнт потребував трансплантації серця. На жаль, із декомпенсацією (порушенням функціонування окремого органа) по печінці та нирках ми впоратися не могли. Пацієнтові провели кілька сеансів гемодіалізу і гемодіафільтрацію (позаниркові методи очищення крові), було налагоджено екстракорпоральну мембранну оксигенацію (метод насичення крові киснем), однак це не дало бажаного позитивного результату і пацієнт помер”, – заявив він.

Лікар також уточнив, що смерть пацієнта не пов’язана з роботою серця.

“Пацієнт повністю підходив за сумісністю з донором, тому ми й ухвалили рішення щодо трансплантації. Операція пройшла успішно. Серце прижилося. Воно працювало добре. Після смерті чоловіка на патологоанатомічному дослідженні жодних претензій до роботи серця не було”, – додав лікар.

Серце жителю Мукачева пересадили 25 грудня в лікарні швидкої допомоги Львова. Операцію провели безплатно, повідомив мер міста Андрій Садовий. Донором стала жінка, яку було госпіталізовано з тяжким інсультом.

В Україні з 1 січня 2019 року діє закон, який дозволяє трансплантацію органів. У ньому йдеться, що кожен повнолітній громадянин України може погодитися на посмертне донорство або відмовитися від нього. Інформацію про це можуть занести в паспорт або посвідчення водія, також відомості про згоду на посмертне донорство в обов’язковому порядку буде внесено в Єдину державну інформаційну систему трансплантації.

Читайте також:  Христина Соловій зібрала аншлаг у Франківському драмтеатрі

За даними Міністерства охорони здоров’я, трансплантацією органів в Україні займаються медзаклади в Києві, Запоріжжі, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі та Ковелі. Водночас у МОЗ зазначали, що медикам бракує донорських органів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.