facebook

«Нафтогаз» знову підвищив ціну на газ для населення. Цього разу на 14%

«Нафтогаз України» заявив, що ціна на газ для побутових споживачів із січня 2021 року зросте на 14% — до 7,22 гривні за кубометр без вартості доставлення.





Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначимо, що в грудні вартість газу за кубометр складає 6,33 грн.

Зміни тарифу в компанії пояснюють «сезонним фактором та збільшенням гуртової ціни на блакитне паливо».

Водночас у «Нафтогазі» переконують, що їхня ціна в січні буде «традиційно лишатися нижчою за середньоринкову».

«Таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат», — кажуть у компанії.

Нагадаємо, наприкінці жовтня «Нафтогаз» встановив листопадову ціну на газ для населення за тарифом «Місячний» на рівні 6,33 грн за куб. м. Тоді газ у порівнянні з жовтнем здорожчав одразу на 34%.

Чому зростають ціни?

Через підвищення вартості газу на європейських газових хабах, яке відбувається через опалювальний сезон. Проте цьогоріч збільшення цін називають помірним завдяки запасам газу в українських підземних сховищах.

Наприклад, у жовтні у Європі вартість блакитного палива зросла на 26% у порівнянні з вереснем, але в Україні ціна газу для виробників тепла зросла на 24% через запаси у сховищах.

Нагадаємо, у червні ціна на газ для населення знизилась на 6%, а у липні, серпні та вересні вже зростала.

Читайте також:  Українці розкрили правду про пекельні заробітки в Польщі, як у фільмі жахів: "Вирвали паспорт і закрили в бараці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.