facebook

В Італії сім’ї жертв коронавірусу вимагають від уряду $122 млн компенсації

Вони вважають, що влада вчасно не вжила швидких заходів.
Близько 500 родичів людей, які померли від COVID-19 в Італії, заявили в середу, що вони почали судовий процес проти місцевих і національних органів влади, вимагаючи відшкодування збитку в розмірі 100 млн євро ($122 млн), передає Mind з посиланням на Reuters.


Позов спрямований проти прем’єр-міністра Джузеппе Конте, міністра охорони здоров’я Роберто Сперанса і губернатора північної Ломбардії Аттіліо Фонтана.

Італія, перша західна країна, що постраждала від коронавірусу, повідомила про більш ніж 70 000 смертей від COVID-19 з моменту виникнення спалаху в лютому, що є найвищим показником в Європі і п’ятим за величиною в світі. Найбільш постраждалий регіон – Ломбардія, де 20 лютого був виявлений перший пацієнт з COVID-19.

Позов подали члени комітету під назвою «Noi Denunceremo», створеного в квітні, щоб представляти інтереси родичів людей, загиблих в Бергамо, одному з найбільш постраждалих міст Ломбардії.

«Цей кейс – наш різдвяний подарунок для тих, хто мав зробити те, що повинен був, але не зробив», – сказав в заяві президент групи Лука Фуско.

Комітет Noi Denunceremo заявив, що коли в Ломбардії спалахнула епідемія коронавірусу, місцева влада і центральний уряд не вжили швидких заходів, які могли б запобігти національній ізоляції і економічним збиткам.

Вони також засудили недостатню готовність, оскільки ні в Римі, ні в регіоні Ломбардія немає оновленого плану боротьби з можливою пандемією.

У червні «Noi Denunceremo» звернулася в прокуратуру Бергамо з проханням розслідувати можливу кримінальну відповідальність щодо недостатньої боротьби з пандемією.

Конте був допитаний прокуратурою влітку в якості свідка, але кримінальну справу проти нього не заводили.

Читайте також:  У Венеції висихають знамениті канали

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.