facebook

Польща планує почати вакцинацію населення до нового року

Масова вакцинація населення Польщі планується почати 27 грудня.



Про це заявив головний радник прем’єр-міністра РП з питань COVID-19 Анджей Горбан, повідомляє Polsatnews.pl.

За його словами, першими щеплення щеплення отримають лікарі та медсестри. Також Горбан зазначив, що потрібно переконати польських жителів, що щеплення – це безпечно і життєво необхідно.

Для того, щоб забезпечити вакциною всіх жителів, польський уряд домовився з пожежними службами про те, що рятувальники довозитимуть жителів невеликих міст та сіл до пунктів щепленння.

На даний момент Польща замовила 62 млн доз вакцини у шести виробників. Загальна вартість вакцин складає 2,4 млрд злотих (понад 500 млн євро).

Українці у Польщі також зможуть отримати щеплення на тих же правах, що й поляки. Вакцина від коронавірусу буде повністю безкоштовною.

Щеплювати у першу чергу планують медичних працівників та соціальних працівників. Після цього вакцину отримають люди старші 60 років та військові. На третьому етапі вакцинуватися зможуть вчителі, працівники критичної інфраструктури, громадського транспорту, чиновники, задіяні у боротьбі з пандемією, а також люди з хронічними захворюваннями. Тоді вакцину зможуть отримати інші групи населення країни.

Читайте також:  “Лікарі їхали на виклик”: “Швидка” влетіла в інше авто

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.