facebook

В Україні змінять правила проведення релігійних заходів

Як стало відомо, від 19 грудня в Україні почнуть діяти нові карантинні вимоги до проведення релігійних заходів. Зокрема, в церкві чи іншому приміщенні під час такого заходу може перебувати одна людина на 5 квадратних метрів. Якщо ж релігійні заходи відбуватимуться на відкритому повітрі, то між присутніми повинна бути дистанція в 1,5 метра.



Нові обмеження діятимуть щонайменше до 28 лютого 2021 року.

Відповідне рішення про зміни до карантинних обмежень Кабмін ухвалив у понеділок, 14 грудня, анонсувавши їхнє введення ще 9 грудня, передає Молодий Буковинець.

Водночас в Україні діятиме заборона на проведення масових культурних (в т.ч. концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь понад 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 метра між учасниками. Винятки: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи необхідні для забезпечення роботи органів влади.

Нагадаємо, що від 8 до 24 січня 2021 року в Україні відбудеться посилення карантину. Відповідну постанову про локдаун Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони, які діють і зараз, до 28 лютого 2021 року.

Читайте також:  В Івано-Франківську відкрили перший комунальний велопрокат (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.