facebook

Жорсткий карантин в Україні запровадять після Нового року. Кабмін назвав дати

Влада ще не вирішила, чи зупиняти роботу громадського транспорту під час локдауну, заявило джерело видання “ГОРДОН”.



Жорсткий карантин в Україні запровадять після Нового року – із 2-го до 15 січня. Про це виданню “ГОРДОН”” заявило поінформоване джерело.

Співрозмовник додав, що двотижневий карантин українська влада вважає “найраціональнішим рішенням” у нинішній ситуації.

Питання про роботу громадського транспорту під час локдауну ще обговорюють.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Перший випадок COVID-19 в Україні було підтверджено 3 березня; із 12 березня у країні діяв жорсткий карантин: було зупинено роботу багатьох підприємств, закладів харчування та торгівлі, громадянам рекомендували не покидати будинків без крайньої потреби. З 11 травня обмежувальні заходи почали поступово послаблювати.

У вересні в усьому світі, зокрема й в Україні, почала різко зростати захворюваність на коронавірусну інфекцію. Станом на 2 грудня коронавірус в Україні підтвердили у 758 264 осіб (максимальний добовий приріст у листопаді перевищив 16 тис.), померло 12 717 пацієнтів, одужало 369 054 людини.

25 листопада стало відомо, що Кабінет Міністрів та Офіс президента України розглядають можливість введення жорсткого локдауну. В інтерв’ю головній редакторці видання “ГОРДОН” Олесі Бацман заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко говорив, що рішення про введення жорсткого карантину можуть ухвалити за підсумками аналізу ефективності “карантину вихідного дня” (2 грудня Кабмін вирішив його не продовжувати).

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що локдаун в Україні в будь-якому разі введуть, але з датою поки не визначилися.

Читайте також:  Бізнес отримає компенсації за час карантину: хто може ставати у чергу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.