facebook

Греція попросила у Європейського механізму стабільності 35 млрд євро

Формування боргових зобов’язань країни, відповідно до пропозицій Афін, направлених у ESM, здійснюватиметься протягом трьох років.

1651049




Грецькі пропозиції, спрямовані в Європейський механізм стабільності (ESM), передбачають фінансування боргових зобов’язань країни протягом трьох років – з 1 липня 2015-го по 30 червня 2018 року, і встановлюють пакет для розвитку економіки у 35 мільярдів євро, повідомляє РІА Новости.

“Греція пропонує встановити ПДВ на готелі та продукти у 13%. Пільговий ПДВ збережеться і для островів до кінця 2016 року, за винятком найбільш багатих і найбільш відвідуваних туристами”, – йдеться в переліку грецьких пропозицій європейським кредиторам.

Грецька влада готова скасувати пільги для віддалених островів у кінці 2016 року, коли буде розроблено механізм компенсації жителям островів. Ставки ПДВ будуть розглянуті в кінці 2016 року.

Додаткові пенсії для найбільш бідних пенсіонерів надаватимуться до січня 2020 року, коли буде створена нова основа для соціального забезпечення, випливає з документа. Відкладається нульовий дефіцит соцфондів до жовтня 2015 року, коли відбудеться голосування за новим законодавством.

Передбачається скасування низки пільг для сільгоспвиробників, зокрема, поступове усунення спеціального податкового режиму для фермерів із зменшенням субсидій на паливо, які будуть “поглинатися” падінням світових цін.

Пропозиції також передбачають підвищення корпоративного податку з 26% до 28%.

Раніше повідомлялося, що уряд Греції готовий оголосити конкурси з приватизації портів Пірей і Салоніки, залізничних компаній TRAINOSE і ROSCO до кінця жовтня 2015 року.

Читайте також:  МВФ відмовився від програми з Україною. Напружені відносини з Зеленським

Шукайте деталі в групі Facebook