facebook

Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроєкт про підтримку підприємців у карантин: що пропонує

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає підтримку для підприємців під час карантинних обмежень.

Документ №4429 зареєстровано 26 листопада і передано на розгляд керівництву парламенту. Глава держави визначив його як невідкладний.

Називається проєкт закону “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2”.

Документ передбачає одноразову допомогу обсягом 8 тис. грн найманим працівникам із середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також фізособам-підприємцям (ФОП), зареєстрованим не менше трьох місяців тому. Однак, для отримання такої допомоги найманий працівник не повинен працювати за сумісництвом.



Згідно з пояснювальною запискою, ФОП для отримання допомоги необхідно сплатити в 2020 році ЄСВ за себе не менш ніж за три місяці.

Крім цього, президент запропонував відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн для фізосіб, в тому числі самозайнятих. У документі також міститься ініціатива про списання пені і штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем протягом шести місяців після вступу закону в силу.

Законопроєкт також пропонує підняти поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів по його стягненню до 3,06 тис. грн і звільнити платників єдиного податку від його сплати за грудень-2020 і січень-травень 2021 року.

Згідно з документом, списання боргу може торкнутися 4 млн платників податків на суму 1,3 млрд грн, а відстрочка сплати податків оцінюється в 310 млн грн майже для 80 тис. ФОП. При цьому списанню пені і штрафів не підлягають, зокрема, нарахування великих платників податків, особам, на які поширюються судові процедури з питань банкрутства, особам з податковим боргом за митними платежами та боржникам по сплаті санкцій за порушення в сфері ЗЕД.

Читайте також:  Неймовірне пророцтво про Зеленського і Трампа починає збуватися: у Білому домі все підтвердили

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.