facebook

Бойовики обстріляли Луганщину: поранено офіцера міліції та українського бійця

У селищі Станиця Луганська внаслідок нічного обстрілу поранено місцеву мешканку – офіцера міліції



im578x383-terroristo-minomet_mariupolnews

Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

“Учора (8.07) вночі Станиця Луганська знову зазнала обстрілів бойовиків так званої “ЛНР”. Вогонь із автоматичних гранатометів, мінометів та стрілецької зброї вівся з правого берега Сіверського Донця”, – йдеться у повідомленні.

Як наслідок у центральній частині селища пошкоджені лінії електропередач та газопровід, на кількох вулицях немає світла й газу – зранку там працюють ремонтні бригади.

“На жаль, не обійшлося без поранених. Після півночі кілька гранат із автоматичного гранатомета вибухнули в дворі приватного будинку, де мешкає працівниця міліції. Вибуховими хвилями пошкоджені вікна та фасад, а сама господиня отримала осколкове поранення”, – зазначили у прес-службі.

Медичну допомогу постраждалій було надано на місці, госпіталізація не знадобилася.

Крім Станиці Луганської активні бойові дії велися в селі Кримське Новоайдарського району.

“Вчора о 19:30 поблизу протитуберкульозного диспансеру почався бій, який тривав близько години. А після півночі перестрілки із застосуванням мінометів спалахнули на автодорозі Бахмутка, що за кілька кілометрів від Кримського”, – повідомили у прес-службі.

Село залишилося поза зоною ураження, однак внаслідок одного з обстрілів поранено українського військового. Зараз він госпіталізований, за попередньою інформацією, загрози життю немає.

У решті традиційно гарячих точок області було відносно спокійно – перестрілки та обстріли мали локальний характер без особливих наслідків.

Нагадаємо, з 18:00 8 липня і до опівночі по всій лінії розмежування проросійські бойовики здійснили понад 20 обстрілів позицій українських військ.

Читайте також:  Ракети готувалися для осінньо-зимового періоду: у ЗСУ пояснили, чому окупанти обстріляли Україну раніше

Шукайте деталі в групі Facebook