facebook

“Те, що вам говорять по телевізору сміло множте на 5”: відомий лікар стверджує, що в Україні вже є насправді понад 32 тисячі інфікованих

Медик Тарас Жиравецький вважає, що в Україні вже є 32 тисячі інфікувань на добу, але буде ще гірше.

Лікар Тарас Жиравецький прогнозує, що пік епідемії коронавірусу в Україні буде досягнуто в січні-лютому, а нинішню статистку в 12-13 тис. заражених на добу можна множити на 5. Про це медик розповів виданню OBOZREVATEL.


“Пік повинен настати десь у січні-лютому – тоді буде найбільше навантаження на тих, хто захворів і потрапив до стаціонару. Далі підемо вниз. Зараз ми тільки розганяємося, хоча це вважається, як друга хвиля. Важко сказати, скільки хворих виявлятимуть у пік. Навіть нинішню статистку в 12 тис. можна множити на 5”, – припустив лікар.

Жиравецький зазначив, що не всі інфіковані потрапляють до лікарень, тому саме на 5 можна умовно множити статистику.

“Навіть кожен третій не потрапляє в стаціонар і не кожен десятий. Думаю, десь 32 тис. хворих на добу у нас є. Але колективного імунітету поки немає. Він настає, коли перехворіє 60-70 відсотків населення”, – підсумував він.

– Зараз ми тільки розганяємось, хоча рахується, це ніби друга хвиля. Пік має десь настати в січні-лютому – тоді буде найбільше навантаження на тих, хто захворів і потрапив у стаціонар. Далі йтимемо донизу. Але якщо ця епідемія розвиватиметься за типом іспанського грипу, то через якийсь час буде третя хвиля, але вона вже буде найлегша.

Важко сказати, скільки хворих виявлятимемо в пік. Складний прогноз. Навіть нинішню статистку в 12 тисяч можна множити на 5.

COVID-статистика по Україні

Навіть не на три?

– На п’ять. Не кожен третій потрапляє в стаціонар. Навіть не кожен десятий. Думаю, десь 32 тис. хворих на добу в нас є.

Читайте також:  В Україні підліткам хочуть дозволити змінювати стать в 14 років і без дозволу батьків

 

Шукайте деталі в групі Facebook