facebook

Психічно хворий батько відсудив дітей у прийомній сім’ї, але вони його бояться (ВІДЕО)

Батько з психіатричним розладом повернув собі двох дітей, але ті забули його і бояться.

Повернути не можна залишити. Війна за дітей в Київській області. Батько з психіатричним діагнозом через Верховний суд повернув собі двох дітей.

Однак виконати рішення суду поки не можуть ні соцслужби, ні самі опікуни.

Діти 4 роки живуть в новій сім’ї, яку вважають своєю. Рідного батька забули і бояться. І найбільше фахівці побоюються за психіатричний розлад батька.

Танюша і Міша в свої 7 і 5 років встигли прожити два різні життя. На Миколаївщині, в батьківському Домке і на Київщині у опікунів.

Вони росли як діти «мауглі» в злиднях і антисанітарії, поки їх не забрали у батьків, які через діагнози і алкоголь ростили дітей в нелюдських умовах. Сім’я з Київської області познайомилися з дітьми в будинку дитини, куди їх забрали від опустилися батьків, оформили на них опікунство і живуть як справжня сім’я.



«Діти не розмовляли, були соціально не адаптовані, боялися людей, магазинів, ліфтів, взагалі не бачили нічого, як«мауглі». Доводилося все з нуля починати», – каже мама-опікунка.

Тепер діти нічим не відрізняються від однолітків. Таня пішла в школу і захоплюється робототехнікою, а Міша готується до школи і вже рахує до тисячі і вміє збирати великі, і складні пазли. Своїх батьків діти не згадують, де їх рідна мати – ніхто не знає. Батько їх не провідував, але весь цей час воював в судах, щоб їх повернути.

І ось днями Верховний суд постановив – дітей повернути батькові, інваліду 2 групи з психічним розладом.

З будинку, в якому Таня і Міша виросли, навчилися говорити, пішли в садок і школу, і головне, знайшли тут маму і тата одним рішенням суду їх забирають в інший будинок до «рідного» батькові, якого за 4 роки не бачили, вже встигли забути, і тепер боятися.

Читайте також:  Суд дав 14 років тюрми військовому, який п'яним розстріляв двох людей

Батько все також живе в старому, захаращеному будинку, звідки соцслужби забрали дітей.

«Це буде психологічне насильство, вони повертаються до батька на нашу територію. Я питала батька, що це буде? Вони будуть плакати, це насильство над ними, вони будуть або тікати, або замкнутися. Це якийсь стрес для них буде?, – говорить керівник відділу у справах дітей Першотравневої райради.

Судовий вердикт Верховного суду оскарженню не підлягає. Сім’я розраховує тільки на диво. Яка доля чекає нещасних діток – дивіться у випуску ТСН.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.